1 jaar op curacao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jelle Kolet - WaarBenJij.nu 1 jaar op curacao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jelle Kolet - WaarBenJij.nu

1 jaar op curacao

Door: Jelle

Blijf op de hoogte en volg jelle

17 Februari 2010 | Nederland, Amsterdam

hallo lieve kijkbuiskinderen,

jaja het is zover. ik was gisteren 16 feb precies 1 jaar op curacao. wat is de tijd toch voorbij gevlogen. en wat een wervelend jaar is het voor mij geweest. van diep ongelukkig bij een callcenter tot heel gelukkig als divemaster, met meer in het verschiet!!! ondertussen een leuke schare vrienden om me heen verzameld, een nieuwe carriere begonnen en mijn huid bruiner en haar witter later worden. het houdt niet op.

natuurlijk heb ik dit jubileum niet zomaar voorbij laten gaan.
ik ben begonnen door echt een super vette duik te maken op de (ruige) noord kust van curacao. samen met 2 anderen ben ik gaan duiken in de tunnel of doom. jaja dat klinkt heel spannend en dat is het ook.
de tunnel of doom is gelegen aan de noord kust van curacao, waar geen stranden zijn(alleen rotskliffen) en de golven en stromingen heel hoog en sterk zijn. ook is dat de kant waar de haaien vertoeven, hoewel ik die helaas niet heb gezien.
we zijn heel vroeg vertrokken om naar een grot toe te gaan die verbonden is met de zee. (foto's op facebook). het water gaat in die grot sterk op en neer(surge), dus we moesten wachten tot de golf hoog was en dan erin springen, anders was het te ondiep. in de grot duiken we naar beneden om via een tunnel uit te komen in het open water. dus je wacht tot het water uit de tunnel wordt getrokken, dan zwem je mee. vervolgens grijp je jezelf vast aan een rots om niet weer terug de tunnel in gezogen te worden. dat deden we een stuk of 5 keer om de tunnel uit te komen en in de open zee te uit te komen. daar werden we gevolgd door een groep(10) baraccuda's en zagen we een school tarpon(vis van een meter of anderhalf). na de duik op de zelfde, zwem, pak vast, zwem methode weer door de tunnel en uit de grot naar de auto. het was echt super gaaf. ik ben nog steeds aan het nagenieten en wil snel nog eens gaan.

daarna ben ik met laura sushi gaan eten als lunch. erg lekker en heel gezellig. vervolgens met een groep vrienden en kennissen naar de afsluitingsoptocht van het carnaval kijken.(foto's ook op facebook) veel biertjes gedronken, gedanst en gelachen. ook een hele leuke mooie meid ontmoet. dus mijn jubileum dag kon niet meer stuk.

het was een succesvolle dag die eigenlijk mooi weergaf/geeft hoe mijn verblijf op curacao verloopt.
jelle dus erg blij, gelukkig en lekker zijn vel.
(wat niet wil zeggen dat ik jullie niet mis, want dat doe ik wel)
en mi no lubida e ralax mas tantu sua. tur kos e ta hopi bon. ku mi e ta semper hopi bon.

en over 2 weken komen mijn ouders weer op bezoek. wat een feest!!

ayo

• 18 Februari 2010 - 07:56

Maya:

Mooi dat je het zo goed naar je zin hebt! geniet er maar gewoon lekker van! Ik ga even je fotos bekijken op facebook!

• 18 Februari 2010 - 10:43

Laura:

Wauw, een bijna spelfoutloos bericht... ik ben toch zo trots op je ;-). Un ana ainda.... i podise hopi ana mas na dushi Korsou pa bo!

• 18 Februari 2010 - 17:28

Niels:

Jelle!!

Alles lekker sherrif? Geloof het wel. Je kan dan wel op een tropisch eiland hangen, lekker weer hebben en een flex baantje met duiken enzo..

Maar dat kan toch allemaal niet op tegen carnaval in brabant jongen!!

Ge mot de groetuh uit brabant hebbuh kut!!

x

• 18 Februari 2010 - 18:26

Elly:

Een super jaar dus, fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat!

Blijf genieten en veel plezier met je ouders.

Liefs