de arbeidsmarkt
Door: Jelle
Blijf op de hoogte en volg jelle
11 Mei 2009 | Nederland, Amsterdam
Bon dia mi amigu e amiga's,
er zijn toch een heleboel goede dingen gebeurd de afgelopen tijd, het is gewoon niet te geloven. Ik geloof het zelf eigenlijk niet dus zet ik het maar op schrift voor jullie om te lezen. Want de opvatting schijnt te zijn dat; als het geschreven staat het ook waar is.
Ten eerste heb ik ontslag genomen bij het callcentre. Dat ik dan zonder baan zit is op zich geen positief gegeven, maar het is zo lekker om ergens ontslag te nemen waar je het niet naar je zin hebt. Wat een opluchting was dat zeg. Al mijn collega's daar waren ook heel blij voor me. Ze keken me ook wel na met zowel trots als jaloezie, alsof ik die ene was die wel wist te onstnappen uit Alcazar, waar zij moeten achterblijven om lijdzaam te wachten op hun ontsnapping.
Maar ontsnappen doe je niet zomaar. tegenwoordig wordt alles mede mogelijk gemaakt of powered by een of ander bedrijf of instantie. Bij mij niet anders. Mijn ontsnapping werd mede mogelijk gemaakt door: Ocean Encounters!!!!!!!
Ocean Encounters is een bedrijf dat duikcursussen geeft, duikarrangementen verkoopt en natuurlijk duikspullen verkoopt en verhuurt. Vanaf volgende week maandag begin ik daar in de winkel te werken. Ik heb donderdag een dag meegelopen en dat is wederzijds goed bevalllen. Dus ik heb een nieuwe baan!!!!! En dat niet alleen, om de klanten goed te kunnen helpen moet ik mijn duikbrevet halen. Dus morgen begin ik met mijn PADI open water cursus. En ik krijg overal 70% korting op!!!! geweldig. dus voor 200 gulden heb ik mijn PADI en kan doorgroeien tot instructeur. maar alles op zijn tijd natuurlijk, laten eerst maar de PADI-cursus goed afronden. Ik kijk er zo naar uit, lekker duiken, lekker weer in een winkel werken. het ziet er allemaal weer wat rooskleuriger uit voor mij en voel me dan ook top. (dus Menno en Sander; KOM DUIKEN MET MIJ)
Maar dat is nog niet alles. nee, nee er is nog meer. Het lijkt wel kerst hier. Ik zie het maar als karma: ik ben zo'n goede jongen, dat er wel goede dingen op mijn pad moeten komen ;).
Ik heb dus nog een baan!!!! Ik heb zaterdag meegelopen bij een zeilschool/botenverhuurbedrijf. Bootjes optuigen, klusjs doen, beetje onderhoud, klanten helpen, dat soort dingen. Ze hebben Optimistjes, Sunfish, Centaurs, een sloep en wat zodiacjes. Dat is ook wederzijds zo goed bevallen, dat ik op de mijn vrije dagen van Ocean Encounters, daar ook aan de slag kan. Ik namelijk 2 vaste vrije dagen en 1 daarvan kan ik gebruiken om bij ProSail Curacao te werken. soms 2, ligt er maar net aan hoe mijn pet staat. Het was trouwens wel voor het eerst in 3 maanden dat ik hard heb gewerkt en het volop naar mijn zin heb gehad, heerlijk. Ik heb zelfs al een t-shirt van ProSail, heel professioneel ;)
En om dat allemaal te vieren heeft lieve Laura mij getrakteerd op een avondje naar de bios. En dan natuurlijk wel naar de nieuwe Xmen film; Wolverine. Erg vette film, beetje jammer dat je eigenlijk al weet wat er gaat gebeuren, maar desalniettemin een dope film. Het was dus een bijzonder goede week voor mij. (waarin ik aan het water bij ProSail ook nog eens tering bruin ben geworden, gnegne) Ik hoop dat dat voor jullie in Ned. ook het geval was. Sowieso voor mijn lieve moedertje vandaag (11 mei) jarig is. Gefeliciteerd mam, maak er een mooie dag van, dan doe ik dat ook, kus.
En dan ligt er nog een pakje onder de boom. Laura en ik beginnen dinsdag met taallessen papiamentu. Ik heb er verschrikkelijk veel zin. Een nieuwe taal leren, heerlijk. Niet dat je buiten Curaçao en Rotterdam veel aan papiaments hebt, maar toch. Kan ik straks boodschappen doen of op de hoek van de straat lekker in het Antilliaans ouwehoeren. In eerste instantie 16 lessen en wellicht meer. Maar waarschijnlijk ga ik daarna verder met Spaans. Ik kan mezelf al de basis leren met het boek dat ik van Jeroen heb gekregen, dus meteen naar de gevorderden klas. En Papiamentu en Spaans heeft zoveel overeemkomsten, dat het daardoor ook makkelijker zal gaan.
Ik heb vandaag mijn eerste duik gemaakt!!! Eerst wat theorie (huiswerk maken en al) en daarna wat basis principes in het zwembad. daarna meteen naar de zee toe. Bij duiklocatie Stella Maris. op 9 mtr diepte proberen te wennen aan die geweldige nieuwe sensatie. gewichtsloos zijn, mooie dieren om je heen. Maar eigenlijk nog te veel bezig bezig met alle techniek en het klaren (het gelijk maken van de druk binnen je oren aan die van buiten je oren, wat overige best kut ging). morgen mijn tweede duik en andere technieken. Hier kan ik wel aan wennen.
Tot de volgende keer lieve kijkbuiskinderen, tot een nieuw avontuur waar jelle vertelt over zijn duikbrevet en onderwaterwereld van Curaçao.
ayoooooo
ayoooooo
12 Mei 2009 - 07:50
Maya:
Supergefeliciteerd met je nieuwe baantjes! Klinkt hardstikke goed! Dus als wij komen kunnen we bijles krijgen van jou in duiken? jammer dat we de duikcursus al geboekt hebben! -
12 Mei 2009 - 09:36
Broertje:
gaat lekker zo broer maar ik hoorde dat je al weer plannen had om naar nederland te komen, je gaat me toch geen gelijk geven?? groet succes en ps vernader je foto bleek scheet -
12 Mei 2009 - 12:41
Pa:
Hombre, muchos felicitadas, you never swim alone om met Lee Towers te spreken.
Rij gelijk die cherokee de plomp in dan heb je een mooi oefen object. Voor je zeilbaantje het volgende: bakboord is links Je grote broer gaat eind september in de states zijn bruiloft vieren Daarna komen wij en duik nemen in het Antiliaanse leven. Kan ik een bootje reserveren (minimaal 32 voet) om terug te zeilen?
Hasta la vista -
12 Mei 2009 - 16:53
Helene:
he man dat is echt helemaal te gek joh, gefeliciteerd!!!!!
zeker wat betreft die callcenter baan heb het zelf ooit 2 weken gedaan en feit het is gewoon kut werk!!! en als je he dan ook niet naar je zin heb.... goed gedaan man! trouwens heb je het dan toch gemist om in een winkel te staan? haha xxx -
13 Mei 2009 - 12:17
Elly:
Super, eindelijk leukere banen.
Veel succes!!
Liefs -
14 Mei 2009 - 06:34
Ome Gijs:
Yo neef(je
Hier ff een berichtje van je oude oom.
Leuke verhaaltjes, jammer dat we er niet zijn om te zien of alles wel zo rooskleurig is als je schrijft (maar wat geschreven is,is waar) Waar las ik dat eerder ? -
14 Mei 2009 - 06:34
Ome Gijs:
Yo neef(je
Hier ff een berichtje van je oude oom.
14 Mei 2009 - 18:00
Sander:
He ouwe duikert. Jij heb zeker genoten, kan niet anders. Ik kom misschien eind sept begin okt als het dan nog een beetje weer is bij jou....???
Tegen die tijd ben je ook wel net zo ver als menno en moi. ;-P Maaruh, geniet ervan en blijf genieten! Als ik dat zo hoor heb je het een stuk beter dan wij in dit nare kikkerlandje...
Gr Sander
ps, maak wat duikfoto's voor op je site, laat ons ook genieten, egoist...