Dragraces - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jelle Kolet - WaarBenJij.nu Dragraces - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jelle Kolet - WaarBenJij.nu

Dragraces

Door: Jelle

Blijf op de hoogte en volg jelle

06 Mei 2009 | Nederland, Amsterdam

Bon dia, Tardi, Nochi amigu e amiga's,

om te beginnen is het helaas niet gelukt om de foto van de scarface-bike op de site te zetten. Te hoge resolutie, helaas. je kan hem wel bewonderen op mijn hyves (http://bflavour.hyves.nl). Zaterdag ben ik naar de Dragraces geweest. echt supervet. Als ik filmpjes hier kwijt kan dan zal ik zeker een korte clip van voorbij scheurende bolides en/of motoren erop zetten. Samen met een paar vrienden in hun busje zijn we vertrokken naar de 'International Dragstrip Curaçao'. Na maar achter andere auto's aangereden te zijn over een ogenschijnlijk verlaten weg zonder enige bewegwijzering of aanduiding van waar de dragstrip was kwamen we aan. Maar niet voordat we een boel kuilen en een een of ander kadaver waren gepasseerd. Lange rijen tribunes waren opgesteld en waren afgeladen. Toen we net aankwamen lopen, werd net de snelste tijd van de dag gereden. Een professionele dragraceauto, genaamd Kingkong, reed een verbluffende tijd van 6,7 sec over 400 mtr. Iedereen ging helemaal los daar. juichen, schreeuwen, klappen. Echt de bom. Heel apart om te merken hoe het hier leeft en echt als grote sport wordt beschouwd.
Daarna kwamen de motoren, dus ook snel reden. Ze deden tussen de 8 en 10 sec over 400 mtr, maar als je binnenkomt met 6,7 sec, dan is de rest gewoon langzaam. Onder het genot van vele biertjes en een op ten duur hoognodige mixed grill hebben we een paar uur naar het geweld gekeken en geluisterd. Gelukkig geen crashes, hoewel dat wel spectaculair is. Maar als je zo dichtbij van je biertje staat te genieten heb je geen zin om ledematen en auto-onderdelen te ontwijken. Er kwam ook nog één vrachtwagen de baan op. Trok hem zo op zijn achterwielen en reed nog een verbluffende 9,5 sec. sneller dan de meeste motoren. Heb dat maar eens naast je staan bij het stoplicht op de Beijerinklaan. Helaas stond ik net mijn mixed grill in ontvangst te nemen en miste het hele gedoe. beetje jammer, maar een uitzinnige menigte maakt veel goed.
Kortom een vette dag. In juli de herkansing. Dan is er een nog groter evenement en fixen we kaartjes dat we ook de pits in mogen. Dus veel meer dopere foto's in het verschiet. yeah!!!

Zondag de hele dag niks gedaan. Lekker luieren, beetje boekje lezen. Het regende ook flink die dag, wat tot gevolg had dat de auto ook van binnen nat werd. Ik heb toch al eerder vertelt dat wij echt een 'tropen'-auto hebben. Bij een fikse regenbui begint het overal te lekken. Dus ik nog ff naar een happy hour bij Wet'nWild beachclub. Het viel opzich mee, maar zodra ik bij ons de heuvel af reed en stopte schoot er een hele plens water zo van onder de plafondbekleding, klats, op het het dashboard. Alles zeiknat. Ik heb mezelf bescheurd. Het is gewoon te belachelijk om van te balen. Zit je op een tropisch eiland en regent het in je auto!!!. Ik heb de auto dus wat gepimpt door met bruine tape het groene dak wat meer waterproof te maken. Je kan je het plaatje vast voorstellen. Nu zit die bak er helemaal superdopemassivevetgaafcool puntgaaf uit.

Gisteren was ik lekker vroeg klaar met werken. Vanwege de dodenherdenking stopten we om 13uur lokale tijd al met werken. Heel chill. Lekker naar het strand toe met een paar vrienden. Eerst nog even langs weredstage om mijn aanvraag voor verblijfsvergunning op te halen. Dus als het goed is kan ik over een maadje ofzo, misschien 2, mijn Sedula ophalen en ben ik officieel inwoner van Curaçao. Hopi bon suá.
Lekker gesnorkeld, super veel vissen gezien. in alle soorten, maten en kleuren. Van helder blauw met paarse buik en gele randjes, tot knal geel met zwarte strepen. Papegaaivissen, maanvissen, gepen, en nog veel meer waarvan ik de naam echt niet weet. Ik heb zelfs nog 3 kleine pijlinktvissen gespot. Echt vet. en de kleur verandere ook zoals je ziet op sommige natuurfilms. alsof je naar een lichteffect zit te kijken. Daar word ik toch zo blij van he. Zo 10 meter naar beneden kunnen kijken en nog steeds alles kunnen zien. Ik ben wel een beetje bang van zee-egels. Ik heb echt grote gezien, navelsinasappel-formaat, met stekels van 30 cm lang. En als je in de buurt komt gaan die stekels bewegen en in jouw richting staan. Kutbeesten. Echt voorzichtig doen als je er een ziet, want het zijn net Jehova's Getuigen, als je er 1 ziet zijn er meer in de buurt. Binnenkort dus echt een profi-snorkelset aanschaffen, want dit is vanaf nu mijn favoriete nieuwe hobby!!!!

tot een volgend spannend avontuur van dat aolm geliefde smalle blonde ventje Bifi

ps. Jim, Jermaine, Cyriel, Helene en Paula bedankt voor jullie kaart. Sinds wanneer staan er palmbomen in Tilburg ;)? Ik mis jullie ook hoor, en hou de pettenwand netjes hè. Ik heb jullie toch wel iets geleerd. Het lezen van de kaart ging me redelijk goed af. alleen de laatste zin niet helemaal. Het had iets te maken met neerzetten van petjes, dus gok ik maar dat jullie er een potje van maken. zoals ik gewend ben, hihi. mzzl.

• 06 Mei 2009 - 17:06

Broertje:

nog steeds die bleek scheet, je bent gewoon nog wit jelle smoesje over negertansformatie. je geniet hem goed houden zo broer ps. over maandje bericht in het spaans-- of heb je al zo aangepast aan curacau dat nu nog luier bent geworden.

groetjes vondellaan 190

• 08 Mei 2009 - 13:16

Helene:

nou weetje waarom!!! haha
    was het maar waar dat er hier palmbomen groeien!!!
    ik dacht al bijna dat de kaart niet meer aan zou komen!!!
    verder alles goed hier...
    niks nieuws ofzo,en de capwand is weer gedaan dus je hoef je geen zorgen te maken hoor!!! haha

groetjes aan laura
    xxx