Queensday 09 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jelle Kolet - WaarBenJij.nu Queensday 09 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van jelle Kolet - WaarBenJij.nu

Queensday 09

Door: Jelle

Blijf op de hoogte en volg jelle

02 Mei 2009 | Nederland, Amsterdam

Bon dia, tardi, nochi sua's en dushi's,

hebben jullie nog een beetje een goede koninginnedag gehad? drama joh, daar in Apeldoorn. In nota bene mijn geboorteplaats moet weer een of ander gek de boel verpesten. Veel feesten afgelast hoorde ik. bij jullie ook? Hier niet. Het leek ook wel of niemand er uberhaubt iets vanaf wist. Ondanks de teleurstelling die mij bereikte samen met het nieuws uit Holland heb ik een prima koninginnedag gehad. We hebben in Punda op het Wilhelmina plein de hele dag gechilled. Op een grasveldje met een groep vrienden, een koelbox vol bier, onder een palmboom, met pompende beats van diverse dj's op de achtergrond. Heerlijk toch. Er was een vrijmarkt, verschillende podia met bandjes en dj's. Veel mensen waren net zo oranje uitgedost als je in hartje Amsterdam zou verwachten, echt heel relaxed. kortom een heel geslaagde dag.

Er stond daar ook een bizarre motor geparkeerd. zo'n racemonster met verlengde achtervork. Nou zie je die hier meer dan koeien in de polder, maar deze was helemaal omgetoverd als Sarface-bike. volop airbrush tekenigen erop van taferelen van de film. een zwart/witte helm zoals van de poster/filmcover. echt te bizar. aan de ene kant heel mooi, maar regens ook spuuglelijk. too much is too much zeg maar. oordeel zelf maar nav de foto.

Ik heb nog niets gehoord van de zeilschooljob. ik ga wel volgende week meelopen bij een andere zeilschool. Als dat wederzijds bevalt kan ik daar op oproepbasis en in het hoogseiszoen wellicht fulltime aan de slag. Ook heb ik goed kans nu een baan te krijgen in een winkel die duikkspullen verkoopt. Als ik daar kom te werken, kan ik tegen slechts 30% van de normale prijs mijn duikbrevet gaan halen. Dus dat lijkt me ook heel vet. Ik ga dan wel wat minder verdienen, maar kan dan mijn pauzes doorbrengen op het strand. whoohoo!!!!
Ook werk ik nu op oproep/freelane basis voor een productiebedrijf hier op het eiland. Dus als er grote klussen zijn kan ik zelf items gaan draaien en monteren of de voorbereidende productie gaan doen. Zoals jullie kunnen lezen komt het een beetje op gang allemaal. Gelukkig wel, want ik was het al aaridg beu, alleen maar bellen en slapen.

ik ontving de 30ste ook nog een skypetelefoontje van peter, arjan, sandro, suus, mar, anne en tanya. Echt heel chill. ff kletsen enzo. soms was de verbinding een beetje slecht en klonken ze een beetje ver weg, maar zoiets geeft me toch het gevoel dat ze dichterbij zijn en dat voelt goed. Zeker aangezien het nog wel duurt voordat ik weer Nederland ben. Dus: boys (en dames) bedankt!!! vond het erg chill. ik klonk misschien een beetje afgeleid, maar dat kwam door het feest op 5 meter afstand en bier. hehe....

vanavond waarschijnlijk naar de dragraces hier op de international dragstrip. ben benieuwd. brandend rubber, veel kabaal en hoogst waarschijnlijk een crash of 4. beetje de keerzijde maar wel spectaculair.

hoe is het verder in Ulanda? nog spannende of saaie dingen gebeurd? Neet kom je nog duiken hier? Jeroen, hij heeft een beetje stof gevangen, maar ik pak mijn spaans weer op. en ik zal idd die foto vervangen, want ik ben al en stuk gebruinder. En dat heeft lang geduurt. hou je taai peeps.

kus, boks, knuffel

jelle

• 02 Mei 2009 - 20:17

Jermaine:

Ey Jelle

Konta ku bo.
    Ik ben die lange gast waarmee je samen werkte bij de Britain.
    Heb begrepen dat je een beetje homesick was...kan ik wel begijpen. Ik heb familie daar en ik zou het hier gaan missen. Ik hoop alleen dat "mijn volk" je een beetje met open armen heeft verwelkomt en je verder ook goed behandelen.
    Ik zal trouwens wat vaker reageren, want ze denkt vast al dat ik je vergeten ben haha.
    Tur kos bon bro.

J

• 03 Mei 2009 - 17:42

Maud:

Hee Jelle,
    mooi dat Koninginnedag geslaagd was. Hier was het echt bizar. Super Koninginnenacht gehad, met z'n allen zingen op t Koningsplein, blijft leuk! De dag de hele dag voor de tv gezeten, te raar om te bevatten.
    Maar klinkt goed dat je het balletje aan het rollen krijgt!!!
    Verder eigenlijk geen Tilburg nieuws.. alles gaat hier z'n gangetje met borrels, feestjes en spelletjes haha. Oeh, woensdag naar Ethiopie, maar dat is dan ook het meest spannende dat ik te melden heb :P